Digitální prostorové modely jako podklad pro rozklad modelu do papírové vystřihovánky - Švarc, Petr (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá 3D modelací části Státního hradu a zámku v Českém Krumlově a především vytvořením papírové vystřihovánky tohoto modelu. Celý 3D model je vytvořen ve vybraném softwaru pro tvorbu 3D modelů a pomocí vybrané metody modelace. 3D model převádíme do software pro tvorbu papírové vystřihovánky a doplňujeme texturami a tvoříme samotnou vystřihovánku. Výstupem práce je papírová vystřihovánka, upravená a připravená pro tisk a samotné užívání. Účelnost a správnost je ověřena samotnou konstrukcí. Dalším výstupem je popis konstrukce papírové vystřihovánky a navržení využití této vystřihovánky.
Digital of the spatial model into the paper cut-outs
Keywords: 3D model; software pro 3D modelaci; software pro tvorbu papírové vystřihovánky; metody modelování; postup tvorby papírové vystřihovánky; využití 3D modelu a papírové vystřihovánky; 3D model; 3D model software; software for creating the paper cut-out; method of model; process of creating the paper cut-out; utilization 3D model and paper cut-out