Horror Atmosphere in E. A. Poe's stories - Kašparová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce je popsat prostředky, kterými Edgar Allan Poe vytváří hororovou atmosféru ve svých povídkách. První část práce pojednává o tématech, tedy těch nejzjevnějších prostředcích, které Poe užívá. Popisovaná jsou čtyři hlavní témata, která se v povídkách vyskytují nejčastěji a mají největší účinek na čtenáře. V druhé části se práce zabývá umístěním, zasazením děje. Třetí a poslední část práce je zaměřená na styl vyprávění.
Horror Atmosphere in E. A. Poe's stories
Hororová atmosféra v povídkách E. A. Poe
Keywords: E. A. Poe; horor; atmosféra; strach; E. A. Poe; horror; atmosphere; fear