Evaluační postupy k sektorovým operačním programům a programu rozvoje venkova - Juříková, Helena (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce bude popsat evaluační postupy k sektorovým operačním programům a programu rozvoje venkova, které jsou předepsány Radou EU a národními směrnicemi. Postupy utřídit a posoudit jak jsou realizovány ve výše uvedených programech. Analýza bude provedena pro programy SAPARD, HRDP, OP RVMZ a Program rozvoje venkova na období 2007 - 2013. Popsat u nich ex-ante, mid-term a ex-post hodnocení, co jsou jejich cíle a priority, období jejich realizace. V praktické části analyzovat, zda byly financovány úspěšně a z kolika procent se podílela EU a z kolika Česká republika. Poslední program (Program rozvoje venkova 07-13 bude srovnán se stejným programem ve Švédsku. Na závěr budou všechny programy vyhodnoceny a uvedeno doporučení.
Evaluating procedures of sector operational programmes and programme of rural development
Keywords: dotace; Evropská unie; operační program; rozvoj venkova; zemědělství; ex-ante; dotation; European Union; operational programme; rural development; agriculture; ex-ante