Podpora cestovního ruchu na Vodňansku - Rábová, Olga (Jihočeská univerzita, 2008)
V bakalářské práci bylo dosaženo všech stanovených cílů a to podle daného metodického postupu. V destinaci Vodňansko byly analyzovány složky primární a sekundární nabídky cestovního ruchu. Dále byly analyzovány potřeby a požadavky návštěvníků a vyhodnoceny přínosy a dopady cestovního ruchu na řešené území.Výrazně rozvíjejícími se produkty v dané oblasti je především cykloturistika a pěší turistika, velmi se také zde rozvíjí oblast sportovního rybaření. Již během analýzy současného stavu cestovního ruchu na Vodňansku bylo zřejmé, že nejlepšími a největšími výhodami jsou kvalitní přírodní prostředí a bohatá historie. Z provedeného dotazníkového průzkumu vyplývá, že nejnavštěvovanějšími památkami na Vodňasku je zřícenina hradu Helfenburg, zámek Kratochvíle, poutní místo Lomec a zámek ve městě Protivín. Z průzkumu rovněž vyplývá, že by bylo za potřebí zlepšení a zkvalitnění faktorů jako sportovní a kulturní vyžití návštěvníků, obchodní vybavenost a kvalita stravovacích a ubytovacích zařízení.
The support of tourism development in Vodňansko
Keywords: cestovní ruch; destinace; podpora cestovního ruchu; přínosy; dopady; požadavky; potřeby; primární nabídka cestovního ruchu; sekundární nabídka cestovního ruchu; region Vodňansko; tourism; destination; support of tourism development; benefits; impacts; requirements; needs; primary offer of tourism; secondary offer of tourism; region of Vodňansko