Srovnávací studium tasemnic rodů Polyonchobothrium, Senga a Tetracampos (Cestoda: Bothriocephalidea), cizopasníků sladkovodních ryb Afriky a Asie - Burianová, Alena (Jihočeská univerzita, 2008)
Taxonomické vyhodnocení dvou druhů tasemnic rodů Polyonchobothrium a Tetracampos (Cestoda: Bothriocephalidea) ze sladkovodních ryb Afriky a Asie, které poskytuje nová morfologická data. Polyonchobothrium polypteri a Tetracampos ciliotheca se od sebe liší tvarem těla, skolexu a morfologií vnitřních orgánů.
A comparative study of tapeworms of the genera Polyonchobothrium, Senga and Tetracampos (Cestoda: Bothriocephalidea) from freshwater fish of Africa and Asia