Druhové složení a biomasa zooplanktonu v experimentálních mesokosmech o různé hloubce a koncentraci živin - Zadinová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Vztah biomasy a velikostní struktury zooplanktonu k trofii a hloubce mělkých sladkovodních ekosystémů byl zkoumán v experimentálních mesokosmech. Zpracovaná data popisují jednu experimentální sezónu s měsíční četností odběrů. Obecně se projevilo, že biomasa zooplanktonu koreluje s mesokosmy s vyšším množstvím živin
Species composition and biomass of the zooplankton community in experimental mesocosms of different depths and nutrient levels
Keywords: zooplankton; mesokosmos; efekt živin; efekt hloubky; zooplankton; mesocosms; nutrient effect; depth effect