Vyhodnocení efektivnosti investičního projektu v zemědělském podniku - Štěrbová, Jana (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá vyhodnocením efektivnosti investičního projektu v zemědělském podniku. Hodnoceným investičním projektem je výstavby bioplynové stanice. Analyzovány jsou dvě investiční varianty. Vzhledem k tomu, že podnik má možnost požádat o čerpání dotace z Programu rozvoje venkova ČR, první varianta je bez čerpání dotace a druhá varianta je s čerpáním dotace. Hodnocení efektivnosti je prováděno pomocí statických a dynamických metod. Následně je hodnocen dopad daného projektu na finanční stabilitu podniku pomocí finanční analýzy. Na základě provedených výpočtů je zjištěno, přestože varianta s použitím dotace generuje lepší výsledky, že obě varianty jsou pro podnik efektivní a posilují jeho finanční stabilitu.
Evaluation of the Efficiency of the Investment Project on the Farm
Keywords: investice; efektivnost; dotace; finanční stabilita; investment; efficiency; subsidy; financial stability