Využití fitness aplikací mobilních telefonů ve volnočasových pohybových aktivitách studentů vybraného gymnázia - Beneš, Jonáš (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá využitím aplikací mobilních telefonů určených k podpoře pohybových aktivit studentů gymnázia a v jakém rozsahu ovlivňují jejich pohybové aktivity ve volném čase. První část práce se zabývá teoretickými poznatky o volném čase, adolescencí a jejími problémy, pohybovou aktivitou a mobilními technologiemi. Druhá část práce se zabývá výzkumem, do kterého byli zařazeni studenti vybraného gymnázia v Českých Budějovicích. Výzkumný soubor tvoří studenti vyššího stupně víceletého gymnázia. Zjišťování, do jaké míry jsou u studentů využívány aplikace mobilních telefonů určené k podpoře pohybových aktivit a v jakém rozsahu ovlivňují pohybové aktivity v jejich volném čase bylo provedeno pomocí anonymního dotazníku a vybrané fitness aplikace. Data byla dále zpracována pomocí deskriptivní statistiky a naměřené hodnoty průměrného počtu kroků ze dvou období porovnány mezi sebou.
Use of fitness applications of mobile phones in leisure time physical activities of students in selected high school
Keywords: volný čas; adolescence; pohybová aktivita; chytré telefony; mobilní aplikace; leisure time; adolescence; physical activity; smartphones; mobile applications