Dopravní výchova a gramotnost v cestovním ruchu - Tunkl, Jan (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce bylo provedení situační analýzy dopravní výchovy v ČR souběžně s se zjištěním úrovně dopravní gramotnosti na vymezeném segmentu, jako východiska pro návrh možného zlepšení systému dopravní výchovy. Po provedení potřebných analýz a šetření bylo navrhnuto doporučení na změny v tomto systému, vedoucí ke zlepšení dopravní a zprostředkovaně i cestovatelské gramotnosti, napomáhající účastníkovi cestovního ruchu orientovat se v dopravním prostoru.
Traffic education and literacy related with tourism
Keywords: doprava; gramotnost; dopravní výchova; dopravní hřiště; cestovní ruch; traffic; literacy; traffic education; trainee polygon; travel tourism