Zpracování plánu pěče pro lokalitu Cikánský vrch v Novohradských horách - Rokosová, Monika (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce je sestavení plánu péče o přírodní památku Cikánský vrch v Novohradských horách dle platné metodiky pod č. j. M/100856/04, ve znění pozdějších předpisů. Úvodní část práce je věnována popisu literatury a metodice. Další část práce je zaměřena na fyzicko-geografickou charakteristiku Cikánského vrchu z hlediska Novohradských hor. V následující kapitole je zpracován samotný plán péče. V této části je seznam a lokalizace kryogenních mezoforem, které by měly být tímto prostřednictvím chráněny. Poslední část práce je zaměřena na možnosti realizace plánu péče. Tato bakalářská práce je doplněna i o mapové přílohy, které jsou vytvořeny za pomoci systému GIS. Neméně důležitou součástí této práce jsou i fotografické přílohy, pořízeny přímo v dané lokalitě.
Creation of the plan of care for locality Cikánský hill in Novohradske mountains
Keywords: Cikánský vrch; kryogenní mezoformy; Novohradské hory; plán péče; přírodní památka; Cikánsky hill; cryogenic mesoforms; Novohradské mountain; plan of care; natural monument