Vývoj názorů na evropskou integraci ve Francii - Hrubá, Sylvie (Jihočeská univerzita, 2006)
Cílem bakalářské práce je ukázat a přiblížit složitý proces proměn vývoje názorů na současnou Evropskou unii a evropskou integraci ve Francii. Shrnuje postoje Francie k integraci a rozšiřování Evropské unie a to jak obecně, tak hlavně z pohledu jednotlivých politických stran. Pokouší se osvětlit a analyzovat postoje veřejnosti nejen při hlasování v referendech se zřetelem k vlastním zkušenostem a zážitkům ze studijního pobytu.
Development of opinions on European integration in France
Keywords: Evropská unii a evropská integraci ve Francii; the European integration and the European Union in France