Jáchym Štěpánovský,českobudějovický skladael 2. poloviny 18. století,jeho skladby dochované v Českém Krumlově a ve Zlaté Koruně,edice,studie - Kimmerová, Olga (Jihočeská univerzita, 2006)
Tématem této diplomové práce je "Jáchym Štěpánovský, českobudějovický skladatel 2. poloviny 18. století, jeho skladby dochované v Českém Krumlově a ve Zlaté Koruně, edice, studie". V úvodních kapitolách práce je stručné pojednání o všeobecné problematice 18. století a hudebním životě v jižních Čechách. Do tohoto kontextu jsou dále zasazena skladatelova základní životopisná data. Další kapitoly podávají komplexní přehled o autorově hudebním odkazu, jenž je nyní součástí sbírek a fondů, poté následuje dílčí rozbor několika skladeb. V neposlední řadě je utvořen souborný katalog s podrobným výpisem děl Štěpánovského s příslušnými incipity. Velkou oddělenou část práce pak tvoří samotná spartace několika skladeb na základě rukopisné předlohy.
Jáchym Štěpánovský, the Czech budweiser Composer of the 2nd half of 18th century, his compositions extanting in Český Krumlov and Zlatá Koruna, edition, studies