Motivace a stimulace ve vybraném odvětví - Půlpytel, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá způsoby motivace a stimulace zaměstnanců ve zvoleném prostředí. Všechny informace jsou shromažďovány prostřednictvím dotazníků a dalších rozhovorů se dvěma manažery. Hlavním cílem je vytvořit seznam způsobů a metod motivace a stimulace a ukázat jejich výhody a nevýhody. Prostřednictvím výzkumu jsou společnosti XXXLutz České Budějovice a Mobelix České Budějovice. Oba jsou nábytkářské společnosti. Kritéria pro hodnocení pracovního prostředí jsou: průměrný plat, zaměstnanecké výhody, spokojenost pracovníků, možnost dalšího vzdělávání a vzdělávání a přístup společnosti k současné situaci Covid-19. Na konci práce jsou shrnuty váhy důležitosti kritérií jak pro zaměstnance, tak pro společnost. Společnosti budou moci z tohoto průzkumu čerpat v příštích několika letech. Očekává se také zlepšení komunikace mezi zaměstnanci a zaměstnavatelem.
Motivation and Stimulation in Selected Sector
Keywords: Motivace; stimulace; Covid-19; výzkum; zaměstnanci; výhody; Motivation; Stimulation; Covid-19; research; employees; benefits