Strategické řízení a rozvoj obce - Podhradská, Eliška (Jihočeská univerzita, 2011)
Záměrem této práce bylo na základě analýz zhodnotit stávající situaci v oblasti strategického řízení a rozvoje městyse Křemže. V diplomové práci byly provedeny analýzy jako je PESTLE analýza, analýza zájmových skupin, SWOT analýza, rozbor rozpočtu městyse Křemže a spolupráce obcí. Dále bylo provedeno dotazníkové šetření a rozhovor se starostou městyse Ing. Josefem Troupem. V kapitole diskuse byly poté jednotlivé analýzy zhodnoceny a bylo poukázáno na nedostatky včetně návrhu řešení konkrétních situací.
Strategic management and development of the community
Keywords: Strategický management; rozvoj obce; SWOT analýza; PESTLE analýzy; rozhovor.; Strategic management; development of the community; SWOT analysis; PESTLE analysis and interview.