Sociálně vyloučené lokality regionu Český Krumlov a problematické jevy v nich - Vodičková, Renata (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá sociálně vyloučenými lokalitami a nejčastějšími sociálně patologickými jevy, které se v nich vyskytují. Tyto problematické jevy jako agresivita, závislosti, prostituce, sociální patologie spojená s rodinou, poruchy chování u dětí a dospívajících, nezaměstnanost a zadlužování jsou reflektovány z psychologického hlediska. Zvláštní pozornost je věnována Romům a psychologickým aspektům jejich sociálního vyloučení. Práce se věnuje také terénní sociální práci a její problematice z psychologického hlediska. Součástí je shrnutí výsledků práce Agentury pro sociální začleňování v největší sociálně vyloučené lokalitě v regionu Český Krumlov, ve Větřní.
Socially Excluded Localities Of The Region Český Krumlov And Their Problematic Effects
Keywords: sociální vyloučení; sociálně vyloučená lokalita; Agentura pro sociální začleňování; Větřní; Romové; streetwork; sociálně patologické jevy; agresivita; závislosti; prostituce; nezaměstnanost; zadlužování; social exclusion; socially excluded loclity; Social integration agency; Větřní; Romany people; streetwork; socially pathological phenomenon; agression; addiction; prostitution; unemployment; indebtedness