Frontend responzivního webu s využitím HTML5 frameworků a buildovacích nástrojů - Tetík, Jakub (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je zpracovat problematiku vývoje frontendu responzivních webových stránek s využitím HTML5 frameworků (Bootstrap, Foundation, HTML5 Boilerplate aj.) a buildovacích nástrojů (Grunt, Gulp aj.). Tyto nástroje usnadňují vývojářům práci, automatizují opakující se úlohy (kompilace CSS preprocesorů, spojování a minifikace souborů, generování dokumentace) a mají mnoho dalších výhod. HTML5 frameworky obsahují šablony kódu, které vývojář již nemusí vymýšlet, šablony implementuje, případně modifikuje dle potřeby do projektu. V rámci práce bude provedena komparace s vývojem responzivních stránek bez pomoci těchto nástrojů a frameworků. Výstupem práce bude kompletní webová prezentace, na které budou vidět rozdíly jednotlivých frameworků a nástrojů, bude srovnána časová náročnost vývoje, výsledná datová velikost a obtížnost pro vývojáře z hlediska znalosti syntaxe.
Frontend responsive website using HTML5 frameworks and task runners
Keywords: Frontend; responzivní; framework; Grunt; Gulp; Bootstrap; Foundation; Frontend development; framework; Grunt; Gulp; Bootstrap; Foundation