Motivace dětí ke zdravému stravování v mateřských školách. - Pojslová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá fenoménem zdravého stravování v mateřské škole a hledá způsoby, jak děti motivovat ke zdravému stravování. V teoretické části jsou shrnuty poznatky o motivaci, stravovacích návycích dětí předškolního věku a vlivu prostředí na stravování. Praktická část odkrývá výsledky kvantitativního šetření zaměřeného na poznatky a zkušenosti paní učitelek v oblasti zdravého stravování dětí a ověřuje způsoby, jakými lze děti motivovat ke zdravému stravování, a zda mateřská škola dokáže stravovací návyky dětí měnit.
Motivation of Children for healthy eating in Kindergartens.
Keywords: Zdravé stravování; motivace; mateřská škola.; Healthy eating; motivation; kindergarten.