Neurčité determinanty v současné francouzštině a jejich české ekvivalenty. - Žemličková, Klára (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem bakalářské práce je systém francouzských neurčitých determinantů. Cílem práce je na základě odborné literatury popsat jejich morfologické, syntaktické a sémantické vlastnosti včetně jejich funkce v diskurzu a s pomocí korpusu Intercorp se pokusit nalézt české ekvivalentní vyjadřovací prostředky.\\ Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První, teoretická část je zaměřena na popis francouzských neurčitých determinantů a druhá, praktická část práce je tvořena vlastní korpusovou analýzou.\\
Indefinte Determiners in French and its Czech Equivalents.
Keywords: francouzské neurčité determinanty; morfologie; syntax; sémantika; French indefinite determiners; morphology; syntax; semantics