Grafické výtvarné techniky v mateřské škole - Scherlingová, Alena (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem bakalářské práce je využití grafických výtvarných technik v mateřské škole. Teoretická část práce je zaměřena na vývoj grafiky a její nejvýznamnější tvůrce ve světovém a českém výtvarném umění. V další části jsou popsány základní grafické a přípravné grafické techniky a jejich možnosti využití ve výtvarné výchově v mateřské škole. Praktická část bakalářské práce obsahuje konkrétní témata a postupy jednotlivých předgrafických a grafických technik vhodných pro děti předškolního věku. Součástí praktické části je fotodokumentace výtvarných prací dětí z mateřské školy.
Graphic Techniques of Fine Art in a Kindergarten
Keywords: grafické výtvarné techniky; výtvarné umění; výtvarná výchova; metodická řada; arts and crafts education; graphic art techniques; metodical series; visual art