Polské potraviny na českém trhu - Voříšková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této diplomové práce je vymezení základních parametrů obchodní bilance mezi Polskem a ČR v oblasti zemědělsko-potravinářské produkce. Pozornost je zaměřena na posouzení kvalitativní stránky potravin polské provenience, a to zejména ve vztahu k nálezům dozorových orgánů na českém trhu. Práce se zabývá také celkovým agrárním zahraničním obchodem ČR, a to z pohledu teritoriální a komoditní struktury. Je zde charakterizován dovoz potravin z Polska se zaměření na trh s drůbeží.
Polish foodstuffs on the Czech market
Keywords: kvalita potravin; bezpečnost potravin; Polsko; agrární zahraniční obchod; Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva.; quality of food; food safety; Poland; agrarian foreign trade; Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF).