UAV snímání a rekonstrukce povrchu s podílem vodních ploch - Macillis, Matěj (Jihočeská univerzita, 2018)
Hlavním cílem bakalářské práce je návrh vlastního postupu při snímkování, aplikace na vzorových datech, vyhodnocení výsledků tohoto řešení a porovnání se stávajícími postupy. Teoretická část obsahuje definici pojmu UAV, jeho rozdělení podle polí využití, krátkou historii, popis snímání povrchu a typy 3D rekonstrukce. Praktická část se zabývá příčinami chybné rekonstrukce, doporučení, která by měla za úkol eliminovat či omezit vznik problematických situací, výsledky rekonstrukcí z upravovaných snímků a návrh správného postupu při snímkování.
UAV mapping and 3D surface reconstruction containing water areas
Keywords: Bezpilotní prostředek; snímání povrchu; 3D rekonstrukce; snímky; Unmanned Aerial Vehicle; surface mapping; 3D reconstruction; images