Analýza podnikatelských subjektů a podpor podnikání ve zvoleném regionu - Bečvářová, Martina (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu tržních podmínek a podpory podnikání ekonomických subjektů v okrese Strakonice. S využitím statistických údajů bylo zjišťováno, kolik podnikatelských subjektů působí na území okresu Strakonice, v jakých odvětvích národního hospodářství a kolik z nich působí ve městech a na vesnicích či v menších obcích. Další část práce je zaměřena na činnost Místní akční skupiny LAG Strakonicko a její realizace Strategického plánu Leader. Pomocí dotazníkového šetření byl zjišťován stav podnikatelských subjektů na Strakonicku a jejich napojení na MAS LAG Strakonicko.
Analysis of business entities and business support in the selected region
Keywords: podpora podnikání; místní akční skupina; Strategický plán LEADER; podnikatelský subjekt; business support; local action group; Strategic plan LEADER; business entity