Kyberšikana v pohledu učitelů základních škol - Klimša, Libor (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce je analýza pohledů učitelů na nebezpečí kyberšikany. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je proveden rozbor základních pojmů a je sledováno, jak je kyberšikana v literatuře charakterizována. Praktická část zkoumá, do jaké míry se učitelé cítí být připraveni na řešení situací, které v edukačním prostředí vytváří tento druh ohrožení dětí. Je zkoumáno, zda jsou učitelé sami ohroženi kyberšikanou a zda se setkali s nějakými příklady, které měly formu kyberšikany.
Cyberbullying from the perspective of primary school teachers
Keywords: kyberšikana; šikana; cyberbullying; bullying