Vliv ekonomické krize na řízení vybrané společnosti - Maxová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem mé práce bylo na základě využití postupů a metod strategického řízení analyzovat, jaká je současná situace a postavení vybrané společnosti na trhu v době ekonomické krize a navržení strategie vedoucí ke zlepšení její konkurenceschopnosti. V praktické části jsem nejprve představila společnost, krátce zmínila její minulost, popsala současný stav a její postavení na trhu. Jako nástroj zkoumání konkurenčního prostředí jsem použila Porterům model pěti sil. V analýze jsem se zamyslela nad jednotlivými konkurenčními silami a provedla několik úvah. Dále jsem se zaměřila na vnitřní a vnější prostředí, kde jsem hodnotila silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby. Pro stanovení strategie byla použita SWOT analýza. Pro hodnocení jednotlivých faktorů jsem využila Fullerův trojúhelník. Společnosti byla navržena strategie S-T. Závěrem byla ještě navržena strategie na zlepšení současného stavu do několika oblastí.
Influence of the economic crisis on chosen copany management
Keywords: ekonomická krize; oblast dopravy; Porterův model; SWOT analýza; strategie; economic crisis; transport area; Porter´s model; analysis SWOT; strategy