Srovnání pooperačního průběhu u žen po hysterektomii abdominální, vaginální a po laparoskopicky asistované vaginální hysterektomii - Hudá, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabývám všemi třemi druhy hysterektomie, jejími indikacemi, komplikacemi a následnou péčí o pacientku po provedení zákroku. Dále popisuji psychiku pacientky a její život po operaci. V praktické části byly stanoveny cíle a hypotézy, které jsem se snažila vyvrátit či potvrdit pomocí výzkumného šetření. Z výsledků vyplynulo, že pooperační průběh po hysterektomii je z hlediska individuality zcela odlišný.
Comparison of post-operation course in women after abdominal or vaginal hysterectomy and after laparoscopically assisted vaginal hysterectomy.
Keywords: Gynekologické operace; Indikace k operaci; Jednotka intenzivní péče; Pooperační péče; Pooperační komplikace; Gyneacological operation; Operative indications; Intenzive care unit; Postoperative care; Postoperative complications