Legislativa a dodržování hygienických požadavků na letních dětských táborech v Jihočeském kraji - Kofroňová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2012)
Téma mé bakalářské práce je Legislativa a dodržování hygienických požadavků na letních dětských táborech v Jihočeském kraji. Uvádí základní legislativní požadavky na pořádání letních táborů stanovené zákonem č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví v platném znění a vyhláškou č. 106/2002 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 320/2010 Sb. Dalšími okruhy této práce jsou pojem letní dětský tábor a účel zotavovací akce a státní zdravotní dozor nad dodržováním hygienických předpisů zotavovacích akcí, stravování dětí během dětského tábora. Dále se práce zabývá osobou zdravotníka a uvádí základy první pomoci při zraněních a poraněních, které mohou nastat v průběhu konání letního dětského tábora. Praktická část je zaměřena na mapování úrovně znalostí pořadatelů letních dětských táborů v Jihočeském kraji o legislativě zotavovacích akcí a mapování hygienické úrovně těchto táborů konaných v roce 2011.
Legislation and Observance of the Hygienic Rules in Summer Camps for Children in South Bohemia
Keywords: Letní dětský tábor Zotavovací akce; Jiná podobná akce pro děti; Výživa dětí; Zdravotník zotavovací akce; První pomoc; Zdatnost; Summer Camp for Children; Recovery Action; Other Similar Action for Children; Children Nurtition; Paramedic of Recovery Action; First Aid; Fitness