Vývoj cen nemovitostí v Českých Budějovicích v letech 2010 - 2018 - Neubauer, Patrik (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit a zpracovat vývoj cen nemovitostí v jednotlivých segmentech realitního trhu v Českých Budějovicích za období 2010- 2018. Literární rešerše je zaměřena především na základní pojmy v oblasti nemovitostí, seznamuje čtenáře se zákony, vyhláškami a s druhy věcí nemovitých a popisuje metodiku oceňování nemovitostí. Na začátku praktické částí je charakterizována oblast České Budějovice, analyzován trh s nemovitostmi, kde byla zvolena metodika získávání údajů v dané oblasti a způsob jejich vyhodnocování. Má vlastní práce obsahuje popis sledování pohybu cen nemovitostí v jednotlivých segmentech trhu a v závěru práce byly určeny hlavní faktory, které ceny ovlivňovaly.
Evolution of real estates prices in České Budějovice in 2010 - 2018
Keywords: nemovitost; byt; stavba; pozemek; analýza trhu; cena; oceňování; real estate; flat; building; market analysis; valuation; house; price