Transformace embryogenní kultury smrku ztepilého (Picea abies) - Kolářová, Klára (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této práce bylo optimalizovat podmínky pro transformaci embryogenní kultury smrku ztepilého (Picea abies) pomocí mikroprojektilů.Použitým slekčním systémem byl gen nptII v kombinaci s antibiotikem kanamycinem. Tranzientní exprese genu gus byla testována metodou histochemického stanovení tohoto genu.
Genetic transformation of embryogenic cultures of Norway spruce (Picea abies)
Keywords: transformace; Picea abies; mikroprojektily; embryogenní kultura; smrk ztepilý; genetic transformation; Picea abies; particle bombardment; embryogenic cultures; Norway spruce