Program environmentální výchovy pro děti se sluchovým postižením - Kopuncová, Hana (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce je vytvořit environmentální program pro děti se sluchovým postižením. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabývám problematikou dítěte předškolního věku, jeho charakteristikou a schopnostmi. Další kapitola je zaměřena na sluch a to především na dopad sluchového postižení na vývoj dítěte. Poslední úsek teoretické části tvoří vymezení environmentální výchovy a její začlenění do předškolního vzdělávání. V praktické části vytvářím environmentální program, který je určen pro děti se sluchovým postižením i pro děti intaktní. Program je následně realizován a zhodnocen.
Program educating children with a hearing disability about the environment
Keywords: environmentální výchova; sluchové postižení; předškolní vzdělávání; předškolní věk; environmental education; hearing diabilities; preschool education; preschool age