Zjišťování kvality a standardnosti mléka u automatických systémů dojení - Hrůša, Jan (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá zjištěním spolehlivosti měření kvality mléka automatickým systémem dojení. Zjištěná spolehlivost systému na měření kvality mléka je výrazný parametr pro management stáda a zároveň účinný nástroj pro farmáře. Díky upozorněním na zdraví vemene v programu T4C dokáže farmář odhalit řadu zdravotních problémů nebo nedostatků ve stádě, dříve než propuknou v plné síle. Díky tomu má farmář více možností jak léčit dojnice, například záněty, hned v počátku a může tak například využívat úspěšně homeopatickou léčbu.
Quality assurance and its standardization of milk in automatic milking systems
Keywords: Automatický systém dojení; mléko; somatické buňky; dojnice; měření kvality mléka; Automatic milking system; milk; somatic cell; dairy cow; measuring milk quality