Realizace vzdělávací oblasti Člověk a svět práce na základních školách a víceletých gymnaziích - Kačenová, Dana (Jihočeská univerzita, 2009)
V diplomové práci monitoruji problematiku uvedení Rámcově vzdělávacího programu pro základní vzdělávání do praxe na vybraných základních školách a víceletých gymnáziích v Táboře a okolí. Zkoumám vytvořené Školní vzdělávací programy jednotlivých škol, názory učitelů a vedení škol k této školské reformě, přístup k výuce ve vzdělávací oblasti Člověk a svět práce a podmínky pro realizaci této vzdělávací oblasti.
Realization educational areas Human and world work on primary schools and gymnasiums