Možnosti sestrojení CNC zařízení ve školních podmínkách - Houšť, Milan (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá možnostmi sestrojení a používání CNC zařízení vpodmínkách základní školy. Tato zařízení jsou zde prezentována nejenom jako motivační prvek při výuce, ale vpřípadě 3d tiskáren i jako možná alternativa strojního vybavení školní dílny. Rozmanitost typů zařízení a druhů souvisejících činností je předurčuje ktomu stát se nedílnou součástí výuky. Řetězec činností používaných kezdárnému dokončení je učebnicovým příkladem mezipředmětových vztahů školních předmětů fyzika, matematika, elektrotechnika, výpočetní technika, technické kreslení, výtvarná výchova, environmentální výchova adalších. Téma práce koresponduje saktuálně navrhovanými změnami RVP přizískávání nové kompetence, digitální, aisnově připravovaným předmětem technika.
Possibilities of building CNC equipment in school conditions
Keywords: CNC; NC; 2D; 3D; 3d tiskárna; frézka; Open source; CAD; CAM; EDA; Inkscape; slicer; G-kód; Arduino UNO; Atmel; ATMEGA328; Ramps; řadič; krokový motor; PolarGraph.; CNC; NC; 2D; 3D; 3d printer; milling machine; Open source; CAD; CAM; EDA; Inkscape; slicer; G-code; Arduino UNO; Atmel; ATMEGA328; Ramps; controller; stepper motor; PolarGraph.