Současný stav a perspektivy mediální výchovy na vybraných základních školách Jihočeského kraje (Analýza didaktických metod) - Müllerová, Martina (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá jedním z průřezových témat Rámcového vzdělávacího programu pro základní školy- mediální výchovou. Na konkrétních příkladech z vybraných škol Jihočeského kraje popisuje současnou realizaci důležitých témat mediální gramotnosti a ukazuje její klady a nedostatky, včetně příkladů dobré praxe. Cílem práce je podat hodnocení nového rozměru vzdělávání - mediální výchovy - v rámci daného regionu.
The current state and prospects of media education in selected elementary schools in the region of South Bohemia (The Analysis of didactic methods)
Keywords: Rámcový vzdělávací program; Mediální výchova; Framework Education Programme; media education