Kontrolky ve WPF - Lasac, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato publikace se zabývá novým způsobem programování aplikací pro Windows a popisuje možnosti a přednosti této technologie a jejích vizuálních komponent. V teoretické části práce se seznámíme s modelem Windows Presentation Foundation a bude provedeno srovnání se starší technologií WinForms. V praktické části bude vytvořena knihovna a dále ukázka postupu tvorby prvků formou audiovizuální prezentace.
Controls inside WPF
Keywords: Technologie; značkovací jazyk; rozhraní; ovládací prvky; dynamicky připojované knihovny; .NET Framework; objektový model; programovací jazyk; aplikace.; .NET Framework; Windows Presentation Foundation; Dynamic-link library; DirectX; eXtensible Application Markup Language; Windows; WinForms; aplication.