Srovnání expresionistických děl Emila Filly a Oskara Kokoschky - Alekseeva, Arina (Jihočeská univerzita, 2020)
Emil Filla a Oskar Kokoschka jsou významné umělci, který zanechali velký vliv na umění 20. století. Cílem této bakalářské práce je pokoušení o formulaci shodných a odlišných kvalit expresionistické tvorby Emila Filly a Oskara Kokoschky. Práce se snaží o zmapování a popis těchto obrazů, avšak hlavní důraz klade na východiska toho uměleckého směru. Kromě toho bude třeba vymezit obecnou defenici expresionismu a jeho vývoj v kontextu střední Evropy.
Comparison of Expressionist Works by Emil Filla and Oskar Kokoschka
Keywords: Expresionismus; Die Brücke; Die Blaue Rieter; Osma; Emil Filla; Oskar Kokoschka; Německo; Rakousko; Česko; Edvard Munch; 20.století; moderna; umění; Expressionism; Die Brücke; Die Blaue Rieter; Osma; Emil Filla; Oskar Kokoschka; Germany; Austria; Czech Republic; Edvard Munch; 20th century; modern; art