Odlišnosti ve způsobech trávení volného času u dospělých osob s ADHD - Urban, Michal (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem práce je analyzovat rozdíly způsobu trávení volného času u lidí s ADHD a lidí bez ADHD a jeho projevy vzhledem k této problematice. Teoretická část bakalářské práce se věnuje příčinám a podmínkám vzniku ADHD a jeho projevy. V práci je také vysvětlen pojem volný čas. V praktické části byly provedeny a vyhodnoceny rozhovory s pěti respondenty s ADHD a pěti respondenty bez ADHD. Na základě poznaných odlišností dotazovaných a dle teoretických východisek byla formulována závěrečná zjištění. Práce poukazuje na fakt, že jedinci s ADHD si neumí uspořádat svůj volný čas,nahodile mění své volnočasové aktivity a sport je pro ně způsob vybití energie.
The difference in leisure time activities among the adult people with ADHD
Keywords: ADHD; dospělost; volný čas.; ADHD; adulthood; leisure time.