Orientace firmy na trhu - marketingová nebo prodejní koncepce - Dufková, Iva (Jihočeská univerzita, 2008)
Téma mé bakalářské práce je Orientace firmy na trhu - prodejní nebo marketingová koncepce. Tuto analýzu jsem se pokusila provést ve společnosti Sony Centrum Ellex GK s.r.o.. Záměrem mé analýzy byla identifikace současné koncepce společnosti. Analýza koncepce je založena na konverzaci s vedoucím pracovníkem, zaměstnanci a na podrobné průzkumu informací o sortimentu, ceně, distribuci a propagaci. Výsledek mého zkoumání ukazuje, že společnost Sony Centrum Ellex GK s.r.o. používá prodejní koncepci. Společnost Sony Centurm Ellex GK s.r.o. používá reklamu, která je dána společností Sony. Zisk, který společnosti plyne je z prodaného množství zboží. Tento zisk je ale také podmíněn spokojeností zákazníků. Na závěr bych chtěla říci, že i přes neexistenci marketingového oddělení, společnost Sony Centrum Ellex GK s.r.o. věnuje pozornost téměře všem marketingovým činnostem. Větší neodstatky lze spatřovat na základě zjištěných skutečností v oblasti, která je věnována zákazníkům. Zákazníci by požadovali více Sony Center v jednotlivých městech. Dále by si společnost Sony Centrum Ellex GK s.r.o. měla průběžně sama zjišťovat potřeby svých zákazníků a podle toho poté objednávat zboží.
Orientation of a company in the market - selling or marketing conception
Keywords: zákazníci; produkt; cena; distribuce; propagace; marketingová koncepce; prodejní koncepce; customers; product; price; distribution; promotion; marketing conception; selling conception