Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů - Matoušková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2011)
V mé bakalářské práci se snažím popsat a zhodnotit možnosti financování životního prostředí z evropských fondů - Evropského fondu regionálního rozvoje a Fondu soudržnosti, dále také srovnání financování v jednotlivých krajích ČR. Nejprve popisuji některé projekty ve vybraných krajích (Jihočeském, Jihomoravském a Středočeském kraji), které souvisí s oblastí životního prostředí a jsou financovány pomocí dotací z fondů Evropské unie. Zaměřila jsem se na konkrétní výši rozdělení finančních prostředků do těchto třech krajů a srovnání změny alokace těchto prostředků v období zhruba osmi měsíců. Na závěr následuje celkový pohled na financování projektů ve všech krajích ČR v tomto období.
Options environmental funding from the European Structural Funds
Keywords: životní prostředí; Evropská unie; finanční podpory; Operační program Životní prostředí; Evropský fond regionálního rozvoje; Fond soudržnosti; projekty; prioritní osy.; environmental; European Union; financial support; The Operational programme of the Environment; European Regional Development Fund; Cohesion Fund; projects; priority axes.