Způsob provedení barevné modifikace Warteggova testu v podání dětí mladšího školního věku - Vaňková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá deskripcí způsobu vyplňování Warteggova testu (WZT) dětmi mladšího školního věku, konkrétně žáky prvních a pátých tříd. V teoretické části je podán výklad, prostřednictvím odborné literatury, o vývojové psychologii mladšího školního věku, testových metodách, včetně projektivních a grafických projektivních metod. Dále pak o specifikách diagnostiky dětí, dětské kresbě a jejím využití v psychologii, barvě a o základních informacích WZT. Empirická část je zaměřena na zpracování WZT dětmi prvních a pátých tříd, včetně rozdílů mezi jejich pojetím.
The way of performing colour modification of Wartegg's test by young-aged school children
Keywords: Warteggův test; mladší školní věk; projektivní metody; kresebné testy; dětská kresba; Wartegg test; younger school age; projective methods; drawing tests; child drawing