"Andělé a démoni" (Dan Brown) - Lišková, Eva (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá knihou Andělé a démoni a to jak jejím vnějším vzhledem, ilustracemi, tak i z části jejím obsahem. Je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V první polovině teoretické části pojednává o knize a jejích historických souvislostech v reálném světě. V druhé řeší vývoj knižní ilustrace ve všech obdobích samotného lidstva a moderní vývoj dnešní doby s designem knih. V praktické části popisuje použité materiály, techniky a postup řešení vytvoření bakalářské práce.
"Angels and Demons" (Dan Brown)
Keywords: Dan Brown; Andělé a démoni; Římské kostely; Vatikán; Fontána Čtyř řek; Andělský most a hrad; ilumináti; ambigram; knižní ilustrace; moderní ilustrace; design knih; Leonardo da Vinci; František Kupka; Jiří Anderle; Paul Flora; Dan Brown; Angels and demons; Roman churches; Vatican; Fountain of Four Rivers; Sant'Angelo Bridge and Castle; illuminats; ambigram; book illustration; modern illustration; book design; Leonardo da Vinci; František Kupka; Jiří Anderle; Paul Flora