Životní projevy dojnic při pastevním způsobu chovu - Novotný, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce bylo etologické sledování základních kategorií chování skotu při pastevním způsobu chovu. Sledování proběhla také ve stáji v průběhu dojení, které probíhalo ráno a odpoledne. Získané výsledky byly zpracovány do grafů a tabulek v programu Microsoft Excel. Stádo bylo složeno z plemenic Českého strakatého skotu a Holštýnského skotu a na pastvě se nacházelo od dubna do listopadu.
Life manifestation of milk cows during pasture way of breeding
Keywords: skot; pastva; pastevní chov skotu; pastva a produkce mléka; cattle; pasture; pasture way of breeding; pastrure and production of milk