Role ploštic v životě člověka - Chaloupková, Věra (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá rolí ploštic v životě člověka. Cílem této bakalářské práce je vytvořit stručnou rešerši, která se zaměřuje na ploštice jako parazity člověka a hospodářských zvířat, škůdce plodin pěstovaných člověkem, jejich funkci v biologické kontrole, jejich využití v laboratorních výzkumech a v potravě, a dále jejich výskyt v literatuře, televizních pořadech, hudbě a jako inspirace pro výtvarná díla a různé výrobky.
Role of true bugs in a lifetime of humans
Keywords: ploštice; paraziti; škůdci; biologická kontrola; entomofágie; literatura; true bugs; parasites; pests; biological control; entomophagy; literature