Analýza základních projevů chování u stáda ovcí - Jindrová, Miloslava (Jihočeská univerzita, 2008)
Tématem bakalářské práce byla analýza základních projevů chování u stáda ovcí. Etologická sledování životních projevů ovcí byla uskutečněna ve stádě soukromého zemědělce Ing. Jana Vejčíka v Dlouhé Stropnici v oblasti Novohradských hor. Sledování základního stáda které tvořilo 96 ovcí, z toho 8 šumavek a 88 valašek probíhalo ve třech ročních obdobích.
An analysis of the basic behaviour in herd of sheep
Keywords: etologie; ovce; pastva; chování; etologie; sheep; pasture; behaviour