"Tichý hlas, který vypráví..." aneb když hudba promlouvá i textem - Sup, Michal (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je věnována tvorbě Hany a Petra Ulrychových, seznámí s jejich uměleckou činností a předloží interpretaci jejich poetiky. Hlavním předmětem zájmu je zde autorský text i neautorský-přejatý-text v jejich písních. Práce se především zaměřuje na porovnání textů v jednotlivých nahraných deskách, hledá souvislosti, společná témata, motivy i rozdíly mezi nimi. Věnuje se i vztahu literatura-hudební text. Výsledkem této analýzy je ucelená práce, mapující celou jejich tvorbu od šedesátých let do současnosti.
"The silent voice which is on about..." or when the music speaks to us even through lyric
Keywords: Ulrychovi; Hana a Petr; hudba; texty; umění; hudební text; literární text; tichý hlas