Finanční aktiva, finanční investice a finanční nástroje podle mezinárodních účetních standardů - Matajsová, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce bude vysvětlit nejnovější úpravu vykazování finančních aktiv a finančích závazků včetně derivátů pro potřeby účetní závěrky sestavované podle mezinárodních standardů finančního výkaznictví. Součástí práce bude i naznačení podmínek pro tzv. zajišťovací účetnictví.
Financial assets, financial investments and financial instruments under the International Accounting Standards
Keywords: financial assets; financial investments; financial instruments; derivativ; hedging instrument