Rozdíly v uvažování o výchovných cílech u vychovatelů školních družin ZŠ Záboří a ZŠ T. G. Masaryka Blatná - Švec, Václav (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se věnuje cílům ve školní družině. Charakterizuje školní družinu, její školní vzdělávací program a popisuje nejdůležitější vývojové charakteristiky dítěte, které ovlivňují tvorbu výchovných cílů. Dále je v práci popsána role vychovatele ve školní družině. Ve druhé kapitole se práce zabývá termínem cíl a cíli ve školní družině v návaznosti na cíle školního vzdělávání. V poslední části představuje práce ilustrativní anketu provedenou s vychovateli dvou vybraných školních družin (ZŠ Záboří, ZŠ T. G. Masaryka Blatná). Získané informace potvrzují, že vychovatelé s výchovnými cíli i kurikulárními dokumenty, jež na ně odkazují, pracují.
Differences in thinking about educational goals for educators of school groups ZŠ Záboří and ZŠ T. G. Masaryka Blatná
Keywords: cíl; výchovné cíle; školní družina; význam vychovatele; dítě; vývoj; mladší školní věk; osobnostní rozvoj; školní vzdělávací program; goal; educational goals; school group; importance of the educator; child; development; younger school age; personality development; school education program