Historie tělesné výchovy a sportu v Táboře do roku 1945 - Kačer, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce pojednává o historii tělesné výchovy a sportu v Táboře od doby založení prvního tělovýchovného spolku ve městě až po rok 1945. Práce bude rozdělena do kapitol, kde bude každému sportovnímu odvětví věnována pozornost. Rozdělena je také do signifikantních etap naší historie (období před první světovou válkou, období první světové války, éra první republiky a také čas druhé světové války). Etapa od vzniku první republiky do počátku druhé světové války byla, co se týče rozmachu sportovního hnutí, nejživelnější a také velice úspěšná. Historické informace jsou čerpány z materiálů z Okresního archivu v Táboře, dále pak z archivů, kronik a almanachů jednotlivých sportovních oddílů a také z dobových periodik.
The History of Physical Education and Sport in Tábor untill 1945
Keywords: historie; Tábor; sport; tělesná výchova; Sokol; DSK; Zora; výsledky; funkcionáři; history; Tábor; sport; physical education; Sokol; DSK; Zora; results; officials