Informovanost sester o možných způsobech komunikace se sluchově postiženými pacienty - Prchalová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2008)
V bakalářské práci jsme se zabývali informovaností sester o možnostech komunikace se sluchově postiženými pacienty. V teoretické části uvádíme rozdělení sluchově postižených pacientů, zásady komunikace s nimi, dotýkáme se i problematiky tlumočníků a na závěr této části jsou uvedeny zajímavé informace. Tato práce by mohla sloužit jako edukační materiál pro sestry i laickou veřejnost a na základě výsledků výzkumu by se dal zpracovat projekt na realizaci kurzů znakové řeči v nemocnici.
Informedness of nurses about possible methods of communication with the hearing handicapped patients
Keywords: Komunikace; neslyšící; pacient; sestra; sluch; tlumočník; communication; deaf; patient; nurse; hearing; interpreter