Jiří Küenburg a Mladá Vožice - Bielik, Michal (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá osobností Jiřího Küenburga, posledního šlechtického majitele bývalého mladovožického svěřeneckého panství, jak v rovině soukromé, tak veřejné. Práce je rozdělena do několika kapitol a podkapitol. V první části je práce zaměřena na Mladovožicko a město Mladou Vožici. Další část bakalářské práce se věnuje rodu Küenburgů a rodovému sídlu v Mladé Vožici. Čtvrtá až šestá část práce je jádrem celého tématu. Je zde rozebrán život Jiřího Küenburga a jeho sourozenců a stručný osud Jiřího Küenburga po roce 1945. V této části je také zmíněn mladovožický velkostatek a jeho závody. Tato práce je zaměřena na téma regionální historie se zaměřením na čelní osobnost regionu.
Jiří Küenburg and Mladá Vožice
-
Keywords: Jiří Küenburg; Mladá Vožice; Jiří Küenburg; Mladá Vožice