Porovnání diverzity spontánně zarostlých a technicky rekultivovaných výsypek na Mostecku - Málková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
V této práci byla studována vegetace spontánně zarostlých a technicky rekultivovaných výsypek po těžbě hnědého uhlí na Mostecku. Data byla sbírána během dvou vegetačních sezon - léto 2008 a 2010. Podél 100m transektů byly zhotoveny fytocenologické snímky. Byla porovnávána alfa a beta diverzita spontánně zarostlých a technicky rekultivovaných výsypek. Byly zjištěny signifikantní rozdíly v alfa i beta diverzitě těchto ploch.
The comparison of diversity on spontaneously re-vegetated and technically reclamed dumps from coal mining in the Most region
Keywords: ekologie obnovy; spontánní sukcese; technické rekultivace; výsypky po těžbě hnědého uhlí; Mostecko; alfa - diverzita; beta - diverzita; restoration ecology; spontaneous succession; technical reclamation; dumps from brown coal mining; Most Region; alfa - diversity; beta - diversity